تبلیغات
خانه غذا | وبلاگ آموزش آشپزی - روش تهیه مربای بالنگ
دوشنبه 11 اردیبهشت 1391

روش تهیه مربای بالنگ

   نوشته شده توسط: بهار محمدی    نوع مطلب :انواع مربا و کمپوت ،

مواد لازم :

  1. بالنگ تازه و درشت : 4 عدد
  2. شکر : هم وزن بالنگ ها
  3. آب لیمو یا آب بالنگ : نصف استکان کوچک


طرز تهیه :

بالنگها را می شوئیم و پوست آنها را خیلی نازک برمی داریم .
سپس آنها را از وسط نصف می کنیم و مغز آنها را کنار می گذاریم .
بالنگها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم . ابتدا آنها را در آب سرد قرار می دهیم .
یعد در آبکش می ریزیم و بعد در آب آهک بماند . سپس آنها را از آب آهک خارج کرده و در آب سرد می ریزیم و می گذاریم بجوشد .
بالنگها را از آب سرد خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه می کنیم . یکی دو جوش که زد بلافاصله آب زرد مرحله اول آنها را خارج می کنیم .
چون آب مرحله اول تلخ تر از دفعات دیگر است . دوباره در قابلمه آب ریخته و می گذاریم تا جوش بیاید و بالنگها را که در آب سرد قرار داده بودیم در آب جوش می ریزیم .
این بار می گذاریم بالنگها 20 دقیقه بجوشند . این عمل را چهار بار و هر بار به مدت 20 الی 25 دقیقه تکرار می کنیم تا تلخی بالنگها گرفته شود و پوست آنها هم بپزد .
برای اینکه رنگ مربا و بالنگها سفید شده و تلخی آنها کاملا گرفته شود حتما آب بالنگها را که کنار گذاشته اید بگیرید و در مرحله چهارم در حال جوشیدن بالنگها آن را اضافه کنید تا رنگ
بالنگها کاملا سفید شود . سپس آنها را در آب سرد بریزید و شکر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد تا غلیظ شود .
پس از سرد شدن شربت باید بالنگها را از آب سرد خارج کرده و به شربت اضافه کنید .
پس از 2 ساعت قابلمه را روی حرارت یکنواخت اجاق قرار دهید تا مربا جوش بیاید .
بعد از یکی دو جوش باید آب لیمو یا آب بالنگ را برای خوش طعم شدن مربا و جلوگیری از شکرک زدن آن به مربا اضافه کنید .
پس از قوام آمدن شربت آن را امتحان کنید و پس از آماده شدن آن بگذارید مربا خنک شود .
سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید .

نکته :
1 - شما می توانید برای جلوگیری از شکرک زدن مربا آب بالنگ یا آب لیمو را در مراحل آخر پخت مربا به آن اضافه کنید و بقیه آب بالنگ را همان طور که ذکر شد برای خوش رنگ شدن بالنگ بکار ببرید .
2 - در صورت تمایل می توانید برای ترد شدن این مربا از آب آهک استفاده کنید .


طرز تهیه آب آهک :

یک کیلو آهک را در لگن بزرگی بریزید و در حدود 14 تا 15 لیوان آب به آن اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید تا آهک به صورت دوغ غلیظی درآید .
سپس صبر کنید تا آب در سطح لگن کاملا زلال بایستد . از این آب آهک زلال می توانید برای ترد کردن میوه های موردنظرتان در تهیه مربا استفاده کنید .


برچسب ها: مربای بالنگ ، مربای ، بالنگ ،

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.